woensdag 2 maart 2011

Scones with clotted cream...

16 april hebben de dames van Wit en Bont een hightea met vriendinnen
Om alvast in de stemming te komen, hierbij een recept voor scones with clotted cream (een must!!!)
Clotted cream kun je bij ons niet krijgen, maar het recept hiervoor is heel makkelijk. De suiker `hoort´ officieel niet, maar maakt het nog iets lekkerder ( als je van zoet houd )


Ingrediënten
voor scones ( 12 stuks )250 g volkoren bloem,
1/2 zakje bakpoeder, gezeefd
40 g suiker
40 g boter,
1 ei
1,5 dl kwark

Je moet de volkorenbloem, bakpoeder, suiker en gesmolten boter in een ruime kom vermengen.

Vervolgens wrijf je er tussen je vingers een kruimelig mengsel van.
ei en kwark toevoegen en snel tot een soepel deeg kneden.

draai ronde balletjes van het deeg

leg de scones op een bakmatje onderin de oven en bak ze op 200°C in 15 min gaar

Ingrediènten voor Clotted Cream:
125 gram verse roomkaas ( mon chou )
1 theelepel poedersuiker
250 ml volvette slagroom
paar druppels vanille essence

Doe alle ingredienten in de keukenmachine en laat deze draaien tot het een hele dikke pap is geworden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. De cream blijft maximaal 4 dagen goed.


 

4 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er heeeeerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh... Dat is zo lekker!!
    En hier het recept!! Super :) .....
    Die ga ik bewaren.....

    Oja, en betreffende de award....
    Deze tekst hoort er nog bij.....
    Was ik nog vergeten op mijn blog te zetten....
    Bij deze.....

    **Wat moet je doen, ls je deze award gekregen hebt (is overigens niet verplicht natuurlijk)?
    Je maakt een verwijzing naar de blog van de persoon die je deze award heeft gegeven. Bedank ze op hun blog voor deze award (da's wel zo aardig!).
    Als je de award aanneemt en door wilt geven, maak je een bericht met de afbeelding van 'Liebster blog' en neem je ook de instructies (die je nu leest dus) over.
    Geef vervolgens de award door aan 3 tot 5 van je favoriete blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs (makkie!).
    Schrijf een berichtje op de uitgekozen blogs om te vertellen dat zij een award hebben ontvangen van jou.

    Het is de bedoeling, dat vooral beginnende bloggers en bloggers die nog niet zo erg bekend zijn met deze blog in 't zonnetje worden gezet en hun verdiende aandacht krijgen. Blogs met tig volgers hebben ze niet nodig.**

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ga ik zeker eens proberen, lijkt
    me echt lekker!

    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. o wat leuk een recept dat ga ik ook eens proberen.

    ga je volgen, enne je bent ook welkom bij mij.

    groetjes Stina

    BeantwoordenVerwijderen

Wij, van Wit en Bont, vinden het erg gezellig als je een berichtje achter laat....